ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΛΟΓΙΑΣ- ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

foot

Οι παθήσεις των κάτω άκρων είναι πολύ συχνές καθώς η κίνηση του σώματός μας, με το βάδισμα, ρυθμίζεται από πολύπλοκους συνδέσμους και τένοντες. Ο τρόπος με τον οποίο βαδίζουμε αντανακλά σε όλο μας το σώμα. Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, γνώσεις, εμπειρία και υπευθυνότητα.

Η τακτική περιποίηση των κάτω άκρων εγγυάται υγιή και όμορφα πόδια. Ο επαγγελματίας τεχνικός αισθητικός ποδολογίας αναλαμβάνει τη φροντίδα, ανακούφιση και θεραπεία των ατόμων που πάσχουν από παθήσεις στο πόδι, εφαρμόζοντας σύγχρονες μεθόδους και πρακτικές.

  • Γνώριζες ότι το 60% των ανθρώπων ταλαιπωρούνται τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους από κάποια πάθηση στο πόδι;
  • Θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά ως τεχνικός αισθητικός ποδολογίας και να ακολουθήσεις έναν ανερχόμενο κλάδο που απουσιάζει από το χώρο του τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών;
  • Αναζητάς ένα επάγγελμα για άμεση αποκατάσταση με προοπτικές;

Ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας, Καλλωπισμού νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρέχει υπηρεσίες θεραπείας και πρόληψης προβλημάτων των ποδιών, αισθητικής περιποίησης άνω και κάτω άκρων, καλλωπισμού, διακόσμησης και ζωγραφικής νυχιών, υπηρεσίες ονυχοπλαστικής και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες για τη φροντίδα και τον καλλωπισμό των άκρων και των νυχιών.

Στο ΙΕΚ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ εξειδικευόμαστε για περισσότερο από τριάντα χρόνια στο χώρο της ομορφιάς, έχοντας ουσιαστικά στελεχώσει, με τεχνικούς αισθητικούς ποδολογίας, σχεδόν όλα τα κέντρα ευεξίας και ομορφιάς-Spa (θεραπείες άκρων, μανικιούρ- πεντικιούρ- ονυχοπλαστική), studio καλλωπισμού νυχιών, ινστιτούτα αισθητικής, εργαστήρια ποδολογίας, ορθοπεδικές κλινικές και ιατρικά κέντρα αποκατάστασης στην Κρήτη. Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται σε πραγματικές συνθήκες ενός εργαστηρίου αισθητικής ενώ παράλληλα συμμετέχουν στο εθελοντικό πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς που διοργανώνουμε, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό. Στόχος μας, για όλους τους εκπαιδευόμενους, είναι η απόκτηση εμπειρίας, η εξειδίκευση και η επιπλέον κατάρτιση

Η φοίτηση στο ΙΕΚ διαρκεί δύο (2) σχολικά έτη που χωρίζονται σε τέσσερα (4) εκπαιδευτικά εξάμηνα και ένα (1) εξάμηνο μαθητείας σε εργαστηριακό χώρο που μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια του 3ου ή του 4ου εξάμηνου ή μετά την αποφοίτηση. Οι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι οποιουδήποτε τύπου Λυκείου ενώ, όσοι μαθητές διαθέτουν τίτλο που έχει αντιστοιχία με την ειδικότητα, έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν απευθείας στο Γ΄ εξάμηνο.

Η φροντίδα, ο καλλωπισμός και η περιποίηση των άκρων απαιτεί εξειδικευμένους επαγγελματίες με γνώση και κατάρτιση.

Στο πλαίσιο της εργασίας του ο Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας χειρίζεται ειδικά μηχανήματα και εξοπλισμό για να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες θεραπείας. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα σπουδών περιέχει ένα εύρος μαθημάτων που καλύπτει πλήρως τα κάτωθι πεδία: τεχνική και εφαρμοσμένη ανατομία/φυσιολογία, δερματολογία, αισθητική άκρων, απεικόνιση και ανάλυση βάδισης, γυμναστική, κινησιολογία, παθολογία, φαρμακολογία, ορθοπεδική, νευρολογία, εφαρμοσμένη φυσικοθεραπεία, υγιεινή χώρου, ασφάλεια, επικοινωνία, οργάνωση, διοίκηση και μάρκετινγκ.

 

Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά τους επαγγελματίες του ΙΕΚ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ και να συζητήσετε μαζί τους για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος σπουδών καθώς και για τις προοπτικές που ανοίγονται στην καριέρα σας.

Για να κλείσετε ραντεβού καλέστε μας στα τηλέφωνα 2810310619, 2810318612 ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει!

Φόρμα Ενδιαφέροντος